(Adana Büyükşehir Belediyesi, 5 Mart 2021)
“Şehrimizi Modern ve Teknolojik Araçlar ile Yönetmek” parolasıyla yola çıktığımız bu süreçte, belediyemizin ihtiyaç duyduğu, modern tasarıma sahip, konum duyarlı, mekândan bağımsız çalışabilen ve mobil uygulamaları içeren web tabanlı bütünleşik uygulama platformuna geçiş çalışmalarımıza, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeydan KARALAR’ın takdiri ile başlamış bulunmaktayız.
“Akıllı Kent Yönetim Sistemi” adını verdiğimiz projemiz ile kısa zamanda başarılı yönetim sonuçlarını hep birlikte elde edeceğiz. Proje sayesinde yönetilebilir hızlı raporlanabilir yapıya kavuşarak, hemşerilerimize şeffaf ve adil belediyeciliği, hızlı ve iş odaklı olarak sağlayacağız.
“Paydaşlar arası işbirliği ile hayata geçirilen, yeni teknolojileri ve yenilikçi yaklaşımları kullanan, veri ve uzmanlığa dayalı olarak gerekçelendirilen ve gelecekteki problem ve ihtiyaçları öngörerek hayata değer katan çözümler üreten daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir ADANA”
Sayısı ve niteliği sürekli artan teknolojik gelişmeler ve yenilikçi yaklaşımlar şehir yaşamı üzerinde güçlü bir dönüştürücü etkiye sahiptir. Akıllı Şehir olarak ifade edilen bu dönüşüm tüm ekosistem paydaşlarının işbirliğinde şehirde yer alan varlıklar arasında güçlü ağlar kurarak ve birlikte çalışabilirliğini sağlayarak; insan müdahalesine gerek duyulmadan şehrin veri ve uzmanlığa dayalı olarak gelecek öngörüleriyle kendi kendini yönetebilmesini amaçlamaktadır.
Akıllı Şehir, sunduğu bilgiyi ekonomik, sosyal ve çevresel faydaya dönüştürebilme kabiliyeti ile sürdürülebilir kalkınma, rekabet gücü ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarında kazanımlar oluşturmaktadır. Bu nedenle, Akıllı Şehir kavramını anlama, değişen koşullara hazırlıklı olma, bu dinamik sürece uyum sağlama ve yön verebilmeye yönelik özel çaba ortaya koymaktadır.
Belediyemizde de benzer bir motivasyonla, Akıllı Şehir politikalarına ulusal katmanda bütüncül bir bakış açısı getirilerek birlikte çalışabilme yetisi kazanmak ve belirlenen politikalarla uyumlu yatırımlar önceliklendirilerek yetkin ve üreten, paydaş ihtiyaçlarına cevap veren, geçmiş dönem tecrübelerini önemseyerek mevcut durumu dikkate alan, uluslararası uygulamaları değerlendiren bütüncül bir strateji ile; ortak bir vizyon ve yol haritası hazırlamak, sistematik ve açık yönetişim ile izlemek ve değerlendirmek, değişen koşullara uyumu sağlamak ve şehrin bütünü ile ortak bir anlayış ile Akıllı Şehir olgunluğunu geliştirmek hedeflenmiştir.
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak geldiğimiz noktada; Çağrı Merkezinden, Karşılama Servisine, Sosyal Medya, Birlikte Çalışma ve İş Zekâsı modüllerinden, Bütçe/Muhasebe, İnsan Kaynakları, Satın alma Uygulamalarına, Cenaze İşlemlerinden, Makine İkmal ve Mobil Uygulamalarına, AYKOME, UKOME uygulamalarından, Gelir/Gider E-belediye çözümlerine kadar yaklaşık 90 adet ana uygulamayı belediyemize kazandırmış olacağız ve en önemlisi Bütünleşik, kolay yönetilebilir sürdürülebilir ve karar verilebilir “Akıllı Kent Sistemi’ne kavuşacağız.
Tüm bunların yanında; kişi, birim ve daire başkanlığı seviyelerinde otomatik ve kolay hazırlanabilen raporlamalarla işlemlerimizi daha hızlı şekilde gerçekleştirecek, iş ve personel performans kalitesini raporlayan sistem sayesinde de hizmet kalitesini arttırarak yurttaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet üretebilen, entegre bir yapıya geçişi sağlayacağız.
Uzun süredir hazırlıklarını yaptığımız projemiz ile;
❖ Düşük Altyapı ve Donanım Maliyetleri ile istediğimiz yerden ve zamandan bağımsız olarak sisteme erişebilir bir yapıya geçeceğiz.
❖ Düzenli ve kontrollü loglama ve yedekleme yapısı ile güvenli sistem ve kontrol mekanizmasını belediyemize kazandıracağız.
❖ Diğer kurumlar ile entegrasyonlar sayesinde doğru bilgiye, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek, zaman kazanacak ve işletme maliyetlerini düşüreceğiz.
❖ Birbirinden farklı ve belediyemiz ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen İş Zekâsı yapısı ile veri madenciliği yapabilecek, esnek raporlamaya imkânına sahip olacağız.
❖ Zamanlanmış raporlar sayesinde otomatik raporlama sistemine kavuşmuş olacağız.
❖ Önceden senaryosu hazırlanmış bilgi alışveriş formları sayesinde kurumdaki birimler arası ilişkileri güçlendirecek ve idaremizdeki işletme maliyetlerinde tasarruflar sağlayacağız.
❖ İnsan odaklı yapısı sayesinde, idaremizde görev yapan insanların hızlı ve kolay işlem yapmasını sağlayacak, yapılan işlerde vatandaş tarafındaki memnuniyeti arttıracağız.
❖ Mobilize edilmiş iş emri uygulamaları sayesinde konum duyarlı iş üretip/sonuçlandırılabilecek, merkezi ve kontrollü bir yönetimi sağlamış olacağız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder