24 Mart 2024 Pazar

NASIL BİR ADANA? OLANAKLAR, SORUNLAR VE GELECEK

Moderatörlüğünü üstlendiğim, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen “NASIL BİR ADANA? Olanaklar, Sorunlar ve Gelecek” isimli çalıştayı 16 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdik.

Çalıştayın açılış konuşmalarını Adana Kent Konseyi Başkanı Sn. Haşmet BİÇER ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sn. Zeydan KARALAR yaptı.  Çalıştay 12 tematik masada (Adana’nın Sosyo-Ekonomik Durumu, Sağlık & Çevre, Göç, Sanat & Kültür, Deprem & Afet, Kadın, Tarım, Katılımcılık, Sivil Toplum & Demokrasi, Eğitim, Akıllı Kentler & Ulaşım, Gençlik ve Enerji Politikaları) ilgili sivil toplum kuruşlarının üyeleri, meslek örgütlerinin temsilcileri, üniversitelerimizden bilim insanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve yerel yönetim çalışanları ile birlikte, konusunda uzman 160 katılımcı ile tamamlandı.

Çalıştayda; Sürdürülebilir kalkınmaya vurgu yaparak,  Adana ve ilçelerinin bu konulardaki mevcut durumunu, potansiyelini verilere dayalı olarak ortaya koyarak, yerelde sürdürülebilir kalkınma ve finansmanı döngüsü üzerinde durarak, çalıştayın faydalı ve uygulanabilir sonuçlar doğurabilmesi için sahiplenme, işbirliği ve koordinasyon (katılımcılık ve kapsayıcılık), kaynakların ekonomik, etkin ve verimli kullanımı ve sürdürülebilirlik başlıklarının benimsenmesi ve önem verilmesini ortaya koyan bir sunum gerçekleştirdim. Sunumu aşağıdaki YouTube sayfa linkimden izleyebilirsiniz. ⤵️ 



 Adana’mızın geleceğine yön vermek için faydalı ve uygulanabilir önerilere yer verilen böyle verimli ve kapsayıcı bir çalıştayda görev alan ve katılım sağlayan herkese özverilerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder